Hopp til innholdet

Aktiviteter

Maren landet drømmejobben som kreftforsker

Tidligere Ullern-elev Maren Sofie Faldalen Guttormsen er 24 år og startet i høst i drømmejobben på Institutt for Kreftgenetikk og Informatikk som labingeniør. En jobb hennes tidlige biologilærer Monica Flydal Jenstad hadde før hun ble lærer, tilfeldig nok.

Spanskundervisning med «ekte spanjol»

Spanskklassen i tredje klasse på Ullern fikk en spansktime utenom det vanlige da forsker Alicia Elena Villatoro Gonzalez tok over undervisningen en times tid. På spansk fortalte hun om sin oppvekst og utdannelse, hvordan hun havnet i Norge – og noe av det hun synes er veldig forskjellig fra Norge og Spania. Et lite hint: Nordmenn liker å gjøre ting alene, spanjoler vil helst gjøre ting sammen – med mange.

Spennende med mentorer

Ronja Lem Hetland går tredje året på Forskerlinja, og har nå vært med på utplassering og hatt flere mentorer. Særlig det siste er temaet for denne lille praten. For hva konkret får elevene ut av mentorordningen?

Elevene fikk ta del i selskapsgjennombrudd

I oktober fikk andreklassingene på Forskerlinja for første gang møte tre av fire mentorer. Den fjerde mentoren hadde gyldig fravær, nemlig et skikkelig gjennombrudd i et selskap som utvikler banebrytende kreftbehandling. Dette fikk elevene lære mer om timer etter at det ble kjent for verden.

Rekordmange på utplassering

Aldri tidligere har så mange elever vært på utplassering som i skoleåret 2022/2023. Og mange av stedene som tok imot elever for første gang, vil gjerne ta i mot elever neste år.

Behandling med blått lys

De fire jentene Ronja, Elisabeth, Thea og Olivia fikk noen drømmedager på utplassering hos Pål Selbo som jobber på Institutt for Kreftforskning ved Oslo universitetssykehus. Det er veldig gøy å jobbe på lab, sier Olivia.

Mentorbesøk hos investoren

Forskerlinja har mentorer innen ulike yrkesgrupper. Leander, Oscar, Andre, Lukas, Herman, Andreas R og Maxi besøkte administrerende direktør i Radforsk, Jónas Einarsson, på hans arbeidsplass i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark for å lære mer om hvordan han jobber som investor.

Radioaktiv læring

Inne på Rikshospitalet i Oslo så finnes det flere avanserte laboratorier som tilhører Syklotronsenteret. Her lages det et radioaktivt legemiddel som du får som pasient når du skal ta PET-scan. Det fikk fire elver fra Ullern lære masse om da de var utplassert her.

Relevant utplassering om kunstig intelligens

Samme uken som flere ledende teknologer som Elon Musk og Apple-gründer Steve Wosniak signerte et opprop om å bremse utviklingen av kunstig intelligens, hadde fire elever fra Ullern utplassering på fysikk. Her lærte de nettopp om kunstig intelligens. Kjempegøy og veldig lærerikt, var konklusjon til gutta.