Hopp til innholdet

Aktiviteter

Statistisk metode fenget elevene

Tredjeklasse-elevene ved Ullern videregående fikk i år bistand fra ansatte i Kreftregisteret for å lære statistikk. Det synes både elevene, læreren og de som deltok fra Kreftregisteret var stas. Vinn, vinn, vinn!

Zebrafisk fascinerte biologi-elevene

Institutt for kreftforskning ved to forskningsgrupper inviterte hele biologiklassen i tredje gym ved Ullern videregående skole på en dags utplassering i mars. Det falt i smak.

Lærte legemiddelproduksjon på Ås

Elevene Trym Glomsrød Gustad, Erlend Sandberg og Annika Kolderup Eidsvig fikk en fantastisk opplevelse på utplassering hos Ås produksjonslab før påsken. Her fikk de blindsmake ulike medisiner og se hvordan de produserer legemidler.

-Utplasseringen gjorde meg glad

Det sier Hedda Pauline Zelow Lundquist som var på utplassering hos patologen ved Oslo universitetssykehus i to dager. Her fikk elevene fra Ullern mulighet til å gjøre praktisk arbeid som ga de innblikk i arbeidshverdagen til en patolog.

Utplassering på Hafslund ga mersmak

De tre Ullern-elevene Martine Grooss Karevold, Jo Tobias Gysler og Christian Fredrik Eriksen var på utplassering hos Hafslund og forsker Vegard Vinje. Her fikk de prøve seg på en reell case som Hafslund trenger tilbakemelding på, det vil si vil det lønne seg å åpne for maksimal vannføring ved kraftstasjonen i Nes i Hallingdalen, eller ikke?

Maren landet drømmejobben som kreftforsker

Tidligere Ullern-elev Maren Sofie Faldalen Guttormsen er 24 år og startet i høst i drømmejobben på Institutt for Kreftgenetikk og Informatikk som labingeniør. En jobb hennes tidlige biologilærer Monica Flydal Jenstad hadde før hun ble lærer, tilfeldig nok.

Spanskundervisning med «ekte spanjol»

Spanskklassen i tredje klasse på Ullern fikk en spansktime utenom det vanlige da forsker Alicia Elena Villatoro Gonzalez tok over undervisningen en times tid. På spansk fortalte hun om sin oppvekst og utdannelse, hvordan hun havnet i Norge – og noe av det hun synes er veldig forskjellig fra Norge og Spania. Et lite hint: Nordmenn liker å gjøre ting alene, spanjoler vil helst gjøre ting sammen – med mange.

Spennende med mentorer

Ronja Lem Hetland går tredje året på Forskerlinja, og har nå vært med på utplassering og hatt flere mentorer. Særlig det siste er temaet for denne lille praten. For hva konkret får elevene ut av mentorordningen?