Hopp til innholdet

Ullern-elever og Oslo Cancer Cluster på karrieredag i Trondheim

I januar 2018 arrangerte linjeforeningen Volvox & Alkymisten ved NTNU i Trondheim karrieredagen VIVO. Oslo Cancer Cluster deltok med stand og hadde med seg avgangselever fra Ullern videregående skole slik at de kunne orientere seg om studiemuligheter.

VIVO ble i år arrangert for femte gang. Karrieredagen er skapt av biologi-, kjemi- og bioteknologistudenter på bachelor- og masternivå på NTNU, som ønsker å skape kontakt mellom studenter og næringslivet.

Tok med elever på stand

Formålet med dagen er å gi studentene et innblikk i framtidens karrieremuligheter.

– Vi som leder Oslo Cancer Cluster står derfor på stand her. Vi forteller om våre 90 medlemmer og hva de har behov for av tverrfaglig kunnskap for å utvikle innovativ kreftbehandling, forteller Bente Prestegård.

Hun er ansvarlig for det skolefaglige samarbeidet mellom Oslo Cancer Cluster og Ullern videregående skole.

– I år slo vi to fluer i én smekk ved å ta med oss fem avgangselever fra Ullern videregående skole på utplassering i Trondheim. Hensikten var å gi elevene mulighet til å komme tett på biologi-, kjemi- og bioteknologistudenter og framtidige arbeidsgivere, sier Prestegård.

-Fantastisk mulighet

Marie Walhstrøm er én av elevene som fikk reise til Trondheim, sammen med medstudenter på biologi.

– Dagen på NTNU og samarbeidet med Oslo Cancer Cluster ga meg en fantastisk mulighet til å se hva jeg kan arbeide med hvis jeg velger å studere biologi og eller kjemi etter videregående. Jeg er allerede utrolig interessert i biologi og kjemi, og turen til Trondheim gjorde at jeg fikk enda mer lyst til å lære mer innen disse fagene, sier Wahlstrøm.

Hun og de andre er veldig takknemlige for mulighetene det skolefaglige samarbeidet gir dem og andre elever på Ullern.