Hopp til innholdet

Mentorbesøk hos investoren

Forskerlinja har mentorer innen ulike yrkesgrupper. Leander, Oscar, Andre, Lukas, Herman, Andreas R og Maxi besøkte administrerende direktør i Radforsk, Jónas Einarsson, på hans arbeidsplass i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark for å lære mer om hvordan han jobber som investor.

Jónas Einarsson er hjernen bak Oslo Cancer Cluster og Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark, og sammen med avdøde Kåre Norum initierte han samarbeidet med Ullern videregående skole i sin tid.

Einarsson synes derfor det er stor stas å bidra inn som mentor for elevene på Forskerlinja, og dele av sin erfaring fra arbeidslivet.

Gutta følger konsentrert med når Jónas forklarer. Foto: Elisabeth Kirkeng Andersen.

Til gutta på besøk forklarer han hvordan Radforsk jobber med å etablere selskaper som utvikler kreftbehandling, og hvordan dette er et langt og komplisert løp som krever mye kapital over mange år.

-Jeg vil ikke anbefale noen å investere penger de ikke har råd til å tape på selskapene våre. Selv om vi har stor tro på teknologien deres må vi vente på kliniske data fra mennesker over hele verden for å få vite om behandlingen de utvikler har effekt eller ikke, sier Einarsson til gutta.

Gutta vil så vi vite om han har noen investeringsstips.

-Nei, jeg kan ikke gi dere det i og med at jeg ofte sitter i styrene til selskapene våre og har vært med på å etablere dem, sier Einarsson til det.

Ja, hvor høyt skal renta opp egentlig? Elevene diskuterer med Jónas, og konklusjonen er at det er vanskelig å spå i dagens marked. Foto: Elisabeth Kirkeng Andersen.

Så forklarer han dem at mye av hans arbeid nå er å utvide Innovasjonsparken så enda flere selskaper skal få plass her, og at den nyeste utvidelsen vil stå klar i juni 2025.

-Det bygget er allerede fulltegnet, så vi jobber med nok en utvidelse, sier Einarsson.

Så penser samtalen inn på dagens globale økonomiske situasjon og hvor vanskelig det er å få inn kapital til biotekselskaper på grunn av dette akkurat nå. Gutta er oppdatert på situasjonen og diskuterer valutakurser, den svake norske kronen og prisstigningen.