Hopp til innholdet

Innovativt innovasjonsrom

Møterommet Da Vinci er nå tilgjengelig for leietakere både i og utenfor Innovasjonsparken. Utleiere er seks elever i ungdomsbedriften Ullern Innovation.

I november var det storslagen åpning av det nye Innovasjonsrommet i første etasje i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark. Bak rommet står seks gutter som tar entreprenørskap på Ullern videregående skole.

 

Med Bente Prestegård som mentor og midler fra Sparebankstiftelsen DNB og drahjelp fra SAS Institute og Cisco, har guttene forvandlet et lager uten vinduer til et delikat og innovativt møterom med siste skrik i teknisk utstyr fra Cisco.

 

Storslagen åpning med lego og sprudlevann

Ullern Innovations inviterte til en storslagen åpning av rommet med over 30 gjester, tapas og sprudlevann og legobyggekonkurranse. Her presenterte de konseptet bak rommet som er natur og teknologi i skjønn forening, delte ut brosjyre om leievilkår og viste fram nettsiden de har laget hvor bedrifter selv kan booke rommet i den tiden de ønsker.

 

Nicolai har sammen med Ørjan, Peder, Alex, Tinius og Ole jobbet med Da Vinci i halvannet år ved siden av vanlig skole. Han fortalte om tanken bak innredningen på åpningen:

 

”Vi ville ha et naturtema siden rommet mangler vinduer. Dette gir en følelse av å være ute og ha sollys i stedet for skarpt hvitt lys. I tillegg har vi installert discolys og vi har et heftig surroundsystem som gjør rommet egnet til filmfremvisning, samt en rekke spill, lego og basketballkurv.”

 

Stolt rektor

På åpningen deltok blant annet Torill Røeggen, rektor ved Ullern, som sammen med Bente Presetgård, spesialrådgiver og ansvarlig for det skolefaglige samarbeidet mellom Ullern og Oslo Cancer Cluster, holdt tale til elevene.

 

“Det er ekstra stas med et samarbeid hvor elevene står i sentrum. I fjor sto dere litt i stampe, men nå er vi her og jeg er veldig stolt av dere og det blir spennende å følge ideen videre. Dette er et fantastisk sted for å ta i mot besøk og vise fram samarbeidet mellom skolen og Oslo Cancer Cluster.”