Hopp til innholdet

Actionfylt hospitering

Uken etter høstferien var Adina Dyvik og Kristine Hagen utplassert på hospitering i kommunikasjonsavdelingen ved Oslo universitetssykehus. Der fikk de følge spesialrådgiver Anders Bayer som hadde pressevakt ved sykehuset denne uken.

-Etter to års pandemisk pause var det igjen konstruktivt og hyggelig med hospitering fra elever som tar medier og kommunikasjon ved Ullern videregående skole hos kommunikasjonsstaben ved Oslo universitetssykehus (OUS), sier Anders Bayer, spesialrådgiver og pressevakt ved sykehuset.

Adina Dyvik og Kristine Hagen ble med på en travel uke etter høstferien. Bayer hadde pressevakt, noe som bidro til en ekstra spennende uke for de to elevene.

Pressevakt medfører som normalt endel arbeid, og det var fint å kunne ta jentene med på dette. Den mest prekære mediesaken gjennom uken var NRK sin dekning av bemanningsutfordringene ved Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK-sentralen), sier Bayer.

 

Med NRK på reportasje til AMK. F.v.: Kristine, NRKs reporter Jens Christian Sundby og fotograf Siv Seglem – og Adina. Foto: Anders Bayer

Elevene syntes hospiteringen var både spennende og motiverende for videre studier innen media og kommunikasjon.

 

Vi ble fra første dag utrolig godt tatt imot og jeg føler at jeg har blitt inkludert av alle i teamet. Dette er en svært god erfaring for meg og har gitt meg en veldig motivasjon til å fortsette studiene. Det er spennende å oppleve hvordan media brukes i den virkelige verden og erfare hvorfor fagfeltet er så utrolig viktig. Media er noe jeg ønsker å jobbe med og jeg har sett hvordan det jeg lærer blir brukt i virkeligheten. Jeg har også fått lov til å bidra på ulike oppgaver og har blitt inkludert i hverdagen til en pressevakt som jeg blir imponert over. Det har vært en super uke og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk denne muligheten, sier Kristine.

 

Jeg synes hospiteringen har vært veldig vellykket. Jeg blir veldig motivert til å jobbe innenfor media når jeg blir voksen. Jeg fikk brukt mye av det jeg har lært på skolen og så har jeg fått erfare hvordan det er å være ansatt innenfor media, sier Adina

 

Laget video med toppforskere
Utover å følge Bayer tett fikk Kristine og Adina egne arbeidsoppgaver.

– Tanken vår er også at elevene skal bidra jobbmessig. De fikk i oppdrag å gjøre en liten video om toppforskere ved sykehuset, der kjente forskere som blant annet Tina Tellum og Gunnveig Grødeland ble intervjuet på engelsk, forklarer Bayer.

 

Jentene fikk i oppdrag å gjøre en video med noen av OUS’ fremste forskere. F.v.: Adina, immunolog og vaksineforsker Gunnveig Grødeland og Kristine. Foto: Anders Bayer

Han synes det er utrolig fint å se hvordan ansatte ved OUS tar imot oss når vi kommer rundt, med klar hentydning til at universitetssykehuset borger for en glødende interesse for å bidra i opplæring og undervisning av nye generasjoner, ikke bare på universitetsnivå, men også overfor skoleelever.

Oslo Cancer Cluster og Ullern videregående skole er så takknemlige for det gode og tette samarbeidet vi har med Anders Bayer og kommunikasjonsstaben ved Oslo universitetssykehus. Årlig får mediaelever mulighet til hospitering i deres avdeling og innsikt i hvordan media livet i den «virkelige verden» fungerer, det setter vi stor pris på, sier Bente Prestegård, ansvarlig for det skolefaglige samarbeidet i Oslo Cancer Cluster.

 

Bayer avslutter med å rose Adina og Kristine for stor interesse, iver og glød for å stå på gjennom en solid travel uke og ønsker de dyktige jentene lykke til videre.

Det skal bli spennende å følge dem fra utsiden videre fremover – og vi gleder oss allerede til nye hospitanter i 2023, sier Bayer.

Fra «Headquarter» i tredje etasje i tårnbygget på Ullevål – her holder kommunikasjonsstaben til, og her holdt jentene til den tid de rakk å være «på kontoret». F.v.: Kristine, mentor Anders Bayer og Adina. Foto: Børge Einrem.