Hopp til innholdet

26 forskningsprosjekter imponerte mentorene

Tradisjonen tro inviterte Forskerlinja på Ullern til postersesjon i juni der de presenterte egen forskning for mentorene og lærerne ved Ullern videregående skole.

Både VG1 og VG3 på Forskerlinja presenterte egne prosjekter, fordelt på 13 prosjekter for hver klasse. En egen jury bestående av mentorene til elevene evaluerte og rangerte de beste prosjektene, og i tillegg evaluerte elevene hverandres prosjekter.

Dette resulterte i et prisdryss bestående av bøker og godteri til de tre beste prosjektene på hver trinn.

Fornøyde elever kunne etter postersesjonen ta en velfortjent ferie, noen for å vende tilbake til et spennende andre år, og noen for å gå ut i den store verden med fullført videregående skole.

Monica Flydal Jenstad og Ragni Fet er lærerne som har ansvar for Forskerlinja. De var både rørt og fornøyd etter endt avslutningen for året.

Det ble en bratt læringskurve for mange av elevene våre i førsteklasse på Forskerlinja. De arbeidet hardt og lærte mye om både forsøksdesign og om hvor mye prøving og feiling som ligger bak all forskning. Resultatene ble veldig gode til slutt!

Ragni Fet, stolt lærer.
Ragni til venstre og Monica til høyre har ansvaret for Forskerlinja. De var tydelig stolt over elevene sine da de presenterte egen forskning. Foto: Elisabeth Kirkeng Andersen

Flydal Jenstad har hatt hovedansvaret for elevene på VG3 i år, og sier dette om arbeidene de presenterte:

Vg3 har jobbet hardt med forskningsprosjektene sine store deler av skoleåret, og flere av arbeidene er allerede publisert i et fagfellevurdert tidsskrift for elever. Dette var den siste delen av «forskeropplæringen» de får i faget teknologi og forskningslære, hvor de får presentert arbeidene sine på samme måte som man gjør på konferanser. Jeg er veldig imponert over jobben de har gjort, og mange av prosjektene er veldig spennende!

Monica Flydal Jenstad, stolt lærer.

Bente Prestegård er prosjektleder for det skolefaglige samarbeidet og har fulgt det hele veien fra oppstarten i 2009.

Postersesjonen er en fin avslutning på skoleåret for Forskerlinja, med masse engasjement og flotte presentasjoner av hva de har lært om forskningsprosjekter. Arrangementet på skoleplassen med elevbedriften Eventive som sørger for grillpølser til lunsj, mentorer, lærere og andre elever som bidrar med kåringer og terningkast – illustrerer virkelig det gode samarbeidet på tvers av fag og folk i parken

Bente Prestegård, prosjektleder skolefaglig samarbeid, Oslo Cancer Cluster.

Under kan du se bilder av de dyktige elevene, noen av mentorene og lærerne: